Boma Worst uit 'F.C. De Kampioenen' bestaat echt!

Boma Worst is een fictief product uit de populaire Vlaamse televisieserie 'F.C. De Kampioenen'. Het merk is geïnspireerd op het personage Balthazar Boma, de PDG van de Boma Vleesindustrie NV en tevens de sponsor van de slecht presterende cafévoetbalploeg uit de serie.

 

In de serie wordt vaak gegrapt over de kwaliteit van de Boma Worst. Het is een terugkerend grapje dat de worsten van Balthazar Boma niet lekker zouden zijn. Toch zijn er in de serie altijd genoeg personages die de worsten van Boma blijven eten en ervan genieten. Dit zorgt voor een humoristische noot in de serie en geeft het personage van Balthazar Boma een eigenzinnige en grappige uitstraling.

 

Boma Worst bestaat inmiddels ook in de echte wereld en heeft een eigen productlijn met twee soorten worstjes: de Boma Worst 'Original' en de Boma Worst 'Frankfurter DeLuxe'. De worstjes zijn individueel verpakt, dus ze hebben een lange houdbaarheid. Je kan ze bewaren op kamertemperatuur zonder koeling, waardoor je ze gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen! Ze worden gemaakt van kwalitatief varkens- en rundsvlees en zijn gluten- en lactosevrij. Een gezonde keuze dus voor wie op zoek is naar een lekkere snack.

 

Hoewel de grapjes over de kwaliteit van Boma Worst in de serie nog steeds voor de nodige humor zorgen, is het merk inmiddels uitgegroeid tot een echt succesverhaal. Het is een mooi voorbeeld van hoe fictie en werkelijkheid elkaar kunnen beïnvloeden en versterken. Boma Worst is inmiddels een bekend en geliefd product bij vele fans van 'F.C. De Kampioenen', en wordt intussen niet alleen via de webshop, maar ook in de supermarkten verkocht, zoals bij Colruyt en Delhaize!